Ζουμερό και αρωματικό!

Ένα λίγο διαφορετικό κέικ με εσπρέσο, που βοηθάει να αναδειχθούν τα αρώματα από το κακάο και τη σοκολάτα.

Το συγκεκριμένο γλυκό μπορεί να χαρακτηριστεί και ως άγλυκο γλυκό, οπότε αν θέλετε να το ενισχύσετε λίγο σε αυτό το κομμάτι μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ακόμα.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ που δεν γλυκίζει τρομερά και έχει τη γεύση από το κακάο που σε συνδυασμό με τον εσπρέσο, έχουν τρομερό άρωμα!

Αντικαταστάσεις:

  • Δεν έχω δοκιμάσει να αντικαταστήσω την ταπιόκα με κορν φλαουρ στη συγκεκριμένη συνταγή. Σχεδόν πάντα, όμως, γίνεται η συγκεκριμένη αντικατάσταση.
  • Αν δεν θέλετε να βάλετε εσπρέσο μέσα μπορείτε να βάλει 2 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου ή άλλο γάλα της επιλογής σας. Θα έχετε ένα ωραίο και ζουμερό κέικ σοκολάτας.

Screen Shot 2022-04-04 at 20.47.38

Υλικά:

1 + ¾ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

½ φλιτζ. ωμό κακάο

¼ φλιτζ. ταπιόκα

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

1/3 φλιτζ. μέλι (ή χαρουπόμελο ή σιρόπι σφενδάμου)

3 αβγά

2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουτ. σούπας εσπρέσο

½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 70% κακάο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το μέλι και το ελαιόλαδο.

Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, την ταπιόκα, το κακάο και τη σόδα και ανακατεύουμε.

Τέλος, βάζουμε τον εσπρέσο και τα κομματάκια σοκολάτας.

Βάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Στα 20 λεπτά το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 ακόμα, ώστε να παραμείνει ζουμερό μέσα.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

Screen Shot 2022-04-04 at 20.48.15

One comment

Reply

Καλησπέρα! Όταν λέμε “2 κουτ σουπας εσπρεσσο”, εννοούμε έτοιμο καφέ (το ρόφημα), ή τη σκόνη; Υποψιάζομαι πως μιλάμε για το ρόφημα, αφού αντικαθίσταται από υγρό στοιχείο, αλλά καλύτερα να μη μείνω με την υποψία. 🙂
Ευχαριστώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *