Χωρίς βούτυρο!

Τόσες συνταγές για το τσουρέκι που περίσσεψε, αλλά καμία για τα πασχαλινά αβγά!

Και μπορεί κάποιοι να λέτε ότι τα φάγατε όλα, αλλά πόση σοκολάτα και αβγό να φάει κανείς μέσα στις γιορτές; Έτσι σκέφτηκα να μετατρέψω τα πασχαλινά αβγά σε έναν vegan κορμό, ο οποίος φτιάχνεται κάθε εποχή του χρόνου θέλετε κάτι σοκολατένιο και απλό!

Θα χρειαστείτε:

  • Πασχαλινά αβγά ή κουβερτούρα
  • Κρέμα καρύδας (την βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ ή βιολογικά, είναι αυτή μέσα στη τσίγκινη κονσέρβα)
  • Βούτυρο καρπού
  • Μπισκότα της επιλογής σας

Για την κρέμα καρύδας, επειδή βλέπω να έρχεται η ερώτηση για την αντικατάσταση είναι εκείνη που αφενός μας βοηθά να φτιάξουμε την κρέμα μας για τον κορμό και αφετέρου βοηθά να σφίξει όταν μπει στο ψυγείο.

Καλό είναι να την έχετε σε δροσερό σημείο (ή στο ψυγείο) πριν την χρησιμοποιήσετε καθώς θα χρειαστούμε μόνο το πάνω μέρος της κρέμας και όχι το νερό.

Για τα μπισκότα μπορείτε να επιλέξετε όποια θέλετε. Εγώ προτίμησα κάποια βιολογικά με ελάχιστη ζάχαρη.

Υλικά:

300 γρ. σοκολάτα (από πασχαλινά αβγά ή κουβερτούρα)

190 γρ. μπισκότα της επιλογής σας

6 κουτ. σούπας κρέμα καρύδας (αντιστοιχεί σε 1 τενεκεδάκι των 400ml)

¼ φλιτζ. αμυγδαλοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο καρπού)

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μας και βάζουμε την κρέμα καρύδας (μόνο την κρέμα όχι το νερό). Ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το αμυγδαλοβούτυρο.

Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει και σπάμε με το χέρι μέσα τα μπισκότα.

Ανακατεύουμε και μόλις κρυώσει, στρώνουμε μία λαδόκολλά σε μακρόστενη φόρμα. Βάζουμε μέσα το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 5 ώρες.

Σερβίρουμε!

One comment

Reply

Το γάλα καρύδας είναι άλλο από την κρεμα; χρειάζεται να λέει πάνω κρεμα το κουτι;

Leave a Reply to Νατ12 Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *