Τυλίξτε τα, βάλτε τα σε σαλάτα ή φάτε τα σκέτα!

Ο μπαμπάς μου είναι αιγυπτιώτης, οπότε τρώγαμε πολύ συχνά φαλάφελ από μικρά παιδιά. Αν δεν έχετε πάει ποτέ στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πηγαίναμε από παιδιά και όποτε έχω πάει φίλους έχουν ενθουσιαστεί!

Έτσι, το να φτιάξω τα δικά μου φαλάφελ ήταν μονόδρομος. Η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορείτε να αλλάξετε τα μπαχαρικά ανάλογα με τις γεύσεις σας. Επίσης, μπορείτε να τα φάτε σκέτα με ρυζάκι δίπλα και μία ταχινένια σος ή να τα τυλίξετε σε αραβική πίτα ή τορτίγια.

Τα λόγια είναι περιττά, φύγαμε για συνταγή!

Υλικά:

300 γρ. ρεβίθια βρασμένα

80 γρ. βρασμένη κολοκύθα ή ½ γλυκοπατάτα βρασμένη

1 κουτ. σούπας ταχίνι

1 κουτ. γλυκού κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ρεβυθάλευρο

μαϊντανός

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε, ανάλογα με το πόσο λιωμένο θέλουμε το μείγμα μας.

Τα κάνουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε στην λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε με μια ταχινένια σος με ελαιόλαδο, ταχίνι και λεμόνι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *