Σνακ για σχολείο; Κάτι γλυκό για τη δουλειά; Ενέργεια για το πρωί;

Αυτή η τάρτα είναι εδώ για σένα!

Δεν ξέρω αν η λέξη τάρτα μπορεί να περιγράψει ακριβώς αυτό το γλυκό! Έχει μια ωραία βάση τάρτας, γέμιση και μπορεί άνετα να γίνει και σε στρογγυλό ταψί, αλλά κάπως είχα οραματιστεί ότι το τετράγωνο της πηγαίνει καλύτερα!

Λίγα λόγια για την τάρτα.

Το μήλο είναι ένα υλικό που αν ζεσταθεί βγάζει τόση γλύκα που δεν χρειάζεται κανένα σχεδόν γλυκαντικό. Όποιος έχει φάει τα ψητά μου μήλα μπορεί να το επιβεβαιώσει! Η βάση έχει μέλι και δίνει όση γλύκα χρειάζεται το γλυκό. Όσο για τη γέμιση, σας έχω βάλει μία κουταλιά ζάχαρη καρύδας, όχι τόσο για την γλύκα, αλλά επειδή δίνει μία καραμελένια αίσθηση, που προσωπικά αγαπώ! Παρ᾽ολ´αυτά, μπορείτε να την παραλείψετε.

Ας δούμε τη συνταγή!

Υλικά:

Για τη βάση:

2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

2 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας

1/3 φλιτζ. μέλι

1/3 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

1 κουτ. γλυκού κανέλα

 

Για τη γέμιση με το μήλο:

2 φλιτζ. μήλο κομμένο σε κυβάκια

1 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας

1 κουτ. σούπας κανέλα

1 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας

1 κουτ. σούπας νερό

¼ φλιτζ. καρύδια για πασπάλισμα

1/4 φλιτζ. σταφίδες

Screen Shot 2019-11-28 at 10.36.10

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα, σε ένα τετράγωνο ταψί (20 εκ.).

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μία ζύμη.

Κρατάμε το ¼ της ζύμης στην άκρη (θα το χρησιμοποιήσουμε από πάνω αργότερα) και στρώνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας, ώστε να έχουμε μία ομοιόμορφη βάση.

Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες από τη βάση και την αφήνουμε να κρυώσει.

Όσο ψήνουμε τη βάση στον φούρνο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση σε μέτρια φωτιά(εκτός από τις σταφίδες). Ψήνουμε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσωπικά μου αρέσει τα μήλα να διατηρούν το σώμα τους και να είναι λίγο τραγανά, αλλά αν τα θέλετε εντελώς λιωμένα, ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν! Μόλις βγάλουμε τη γέμιση από τη φωτιά, προσθέτουμε και τις σταφίδες.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα, πάνω στην ψημένη βάση και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι. Με τα χέρια μας κόβουμε το ¼ της ζύμης που έχουμε κρατήσει σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε ακανόνιστα πάνω από το μήλο, σκεπάζοντας τη γέμιση και πιέζοντας με τα δάχτυλά μας.

Δεν θέλουμε να την σκεπάσουμε εντελώς, οπότε κάποια κενά δεν μας ενοχλούν!

Ψήνουμε για 20-22’. Αφήνουμε τις μπάρες μας να κρυώσουν, κόβουμε και σερβίρουμε!

Αν δούμε ότι η τάρτα μας είναι μαλακή, την βάζουμε στο ψυγείο πριν την κόψουμε.

Screen Shot 2019-11-28 at 10.32.34

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *