Βγείτε έξω για brunch, σε εστιατόρια και ταβέρνες. Κάθε κατάλογος έχει κάτι που μπορείς να παραγγείλεις και θα στο αποδείξω! Αρκεί να δεις #tipiranafao.

Όποιος μένει στην Αθήνα είναι δύσκολο να μην έχει περάσιε ποτέ από τα Μελίσσια και την Παναγή τσαλδάρη 32-34 για να κάνει μία στάση στο περίφημο Kozi’s. Αν και άνοιξε πριν από περίπου 6 χρόνια, καθημερινά καταφέρνει να δημιουργεί ουρές από πελάτες (δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορείς να κάνεις κράτηση) που περιμένουν στωικά να δοκιμάσουν καλής ποιότητας κρέας μαριναρισμένο και σερβιρισμένο με μπαχαρικά από την Νότια Αφρική.

Σάββατο βράδυ και νωρίς πριν από το σινεμά, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για φαγητό στο Kozi’s. Πολύ ωραία σκέφτομαι. Κρέατα έχει, σαλάτες έχει. Ωραία θα φάμε.

Πολλοί μπορεί να πέσουν στην παγίδα και να θεωρήσουν ότι το καλύτερο που μπορούν να πάρουν από το μενού είναι το burger, αλλά θα έρθω να διαφωνήσω μαζί τους. Για εμένα τα κρέατα είναι η πρώτη επιλογή που πρέπει να κάνεις στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Ο κατάλογος του Kozi’s είναι χωρισμένος στα διαφορετικά είδη. Κρέας, κοτόπουλο, burger, σαλάτες και πάει λέγοντας. Από τα κρέατα προτιμήσαμε να μοιραστούμε μία Super Chakalaka, αλλά για να είμαι ειλικρινής, μέσα στο παιχνίδι έπαιζαν δυναμικά και το Niama και το Rib Eye. Όλα τα κρέατα σερβίρονται με τηγανιτές πατάτες και με όλα αυτά τα μπαχάρια και το βούτυρο από πάνω. Πάντα μπορείτε, όμως, να ζητήσετε από τον σερβιτόρο να κάνει μία διαφοροποίηση στο δικό σας πιάτο, πράγμα που εγώ εκείνη την ημέρα δεν έκανα για δύο λόγους. Αρχικά, δεν θα έτρωγα εγώ τις πατάτες και δεν ήθελα να τις στερήσω από την υπόλοιπη παρέα και δεύτερον, πραγματικά ήθελα να φάω το κρέας μου βουτυράτο και αρωματικό εκείνη την ημέρα (άνθρωπος είμαι κι εγώ)!

Ιδού #tipiranafao!

Όσο για το συνοδευτικό, ακόμα κι αν είστε ο μεγαλύτερος κρεατοφάγος, θα χρειαστείτε λίγη σαλάτα. Οι επιλογές δεν είναι πολύ clean, αλλά η ελληνική σαλάτα που έχει, αν βάλει κανείς την φέτα στο πλάι είναι μία πολύ τίμια επιλογή.

 

Ακολουθήστε το bubbles & avocados και στο Instagram για περισσότερα φαγητά, συνταγές και συμβουλές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *