Για κεράσματα και όχι μόνο!

Μου πήρε μέρες να βρω ένα σωστό όνομα για τη συνταγή αυτή. Μου δώσατε κάποιες πολύ καλές ιδέες στο Instagram, δεν μπορώ να πω, αλλά κατέληξα σε κάτι πιο κλασικό και επεξηγηματικό!

Είναι κάτι ενδιάμεσο σε μπουκίτσες κορμού και καριόκες, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι τρομερά σοκολατένια και λαχταριστά κεράσματα! Και τα λέω κεράσματα γιατί για αυτόν ακριβώς το λόγο δημιουργήθηκε αυτή η συνταγή, ως ένα εύκολο και νόστιμο σπιτικό κέρασμα για γενέθλια και γιορτές.

* Τον βάζω εδώ ψηλά τον αστερίσκο για να τον δείτε όλοι. Στη συνταγή χρησιμοποίησα δίκοκο σιτάρι ποπ, το οποίο θα το βρείτε σε βιολογικά καταστήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ποπ προϊόν, όπως κινόα ποπ ή φαγόπυρο. Θα τα βρείτε όλα σε βιολογικά. Αν, όμως, δεν έχετε πρόσβαση ούτε σε αυτά, τότε μπορείτε να σπάσετε ρυζογκοφρέτες και να τις χρησιμοποιήσετε!

Επίσης, έβαλα επίτηδες κουβερτούρα με 70% κακάο για να γλυκίζει ελαφρώς (για τα δικά ου γούστα). Όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό του κακάο, τόσο πιο γλυκιά θα είναι και η σοκολάτα μας. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή και μία κουταλιά της σούπας μέλι για να γίνει το κέρασμα πιο γλυκό!

Τα λόγια είναι περιττά, οπότε φύγαμε για συνταγή!

Υλικά:

170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (εγώ έβαλα 70%)

2 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο

1 κουτ. γλυκού λάδι καρύδας 

1 φλιτζ. δίκοκο σιτάρι ποπ* 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρί.

Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το δίκοκο σιτάρι ποπ και ανακατεύουμε.

Με ένα κουτάλι, βάζουμε το μείγμα σε θήκες για μάφιν και το βάζουμε ψυγείο για 3 με 4 ώρες!

Θα έχουμε 12 με 14 κεράσματα.

2 comments

Reply

Αντί για λάδι καρύδας μπορώ να βάλω ελαιόλαδο?

Reply

Το δίκοκκο σιτάρι πόση ώρα το αναδεύουμε? Το βάζουμε μέσα κατευθείαν από το σακουλάκι?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *