Η γλυκιά εκδοχή του κλασικού χούμους!

Μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι λατρεύω το χούμους! Τουλάχιστον τρεις φορές το μήνα, βράζω ρεβύθια και τα μισά τα κάνω κατευθείαν χούμους, ενώ τα υπόλοιπα τα αποθηκεύω μαζί με το νερό τους στην κατάψυξη, ώστε να είμαι πάντα ετοιμοπόλεμη.

Το χούμους με παντζάρι το είχα δει σε πολλές φωτογραφίες, στο ίντερνετ, οπότε, μια μέρα σκέφτηκα ότι είναι καλή ευκαιρία να κάνω κάτι λίγο διαφορετικό και να το προσθέσω στο χούμους!

Έτσι για την ποικιλία.

Το παντζάρι δίνει στο χούμους μια γλυκιά επίγευση, η οποία είναι πολύ ευχάριστη!

Υλικά:

1 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4-6 κουτ. σούπας νερό (ανάλογα με την υφή που επιθυμούμε)

2 κουτ. του γλυκού ταχίνι

1 κουτ. του γλυκού κύμινο

λίγο θαλασσινό αλάτι

1 παντζάρι βρασμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και τα «χτυπάμε» μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Τόσο απλό!

Τσεκάρουμε αν είμαστε ευχαριστημένοι με την πυκνότητα του χούμους μας! Κάποιο το προτιμούν πιο κρέμα και άλλοι πιο πηχτό.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

IMG_4795

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *