Ένα από τα πράγματα που μου έλειψαν περισσότερο όταν ξεκίνησα να κάνω paleo ήταν τα μακαρόνια. Τόσο επειδή είναι ένα εύκολο και χορταστικό γεύμα, αλλά και επειδή μου έλειπαν όλοι οι γευστικοί συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις με τα μακαρόνια. Έτσι, η χαρά μου ήταν τεράστια όταν ανακάλυψα ότι μπορείς να φτιάξεις μακαρόνια από κολοκύθι και μάλιστα πανεύκολα.

Υλικά:

4-5 μεγάλα κολοκύθια (ή 8 μικρά)

1 φλιτζ. ντοματίνια

500 γρ. μανιτάρια λευκά

θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

Για τα μακαρόνια:

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια. Έχω αγοράσει από το διαδίκτυο ένα μηχάνημα το οποίο «κόβει» το κολοκύθι σε σχήμα μακαρονιού, αλλά πριν από αυτό χρησιμοποιούσα ένα peeler για να το κόψω σε λεπτές λωρίδες.

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα ντοματίνια και τα κόβουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Μόλις τα μανιτάρια πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα μακαρόνια του κολοκυθιού μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε το θυμάρι. Το κολοκύθι, το οποίο μπορείτε να το φάτε και ωμό, θέλει ένα απλό πέρασμα από το τηγάνι, οπότε μόλις ανακατευτούν τα αρώματα και τα υλικά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *