Χωρίς φύλλο.

Δεν ξέρω τι έμπνευση μου ήρθε μια μέρα κι εκεί που έψηνα γλυκοπατάτες λέω ωραία θα ήταν μία τύπου μπατζίνα με γλυκοπατάτα. Αλλά πώς θα γίνεται να μην έχει αλεύρι σίτου;

Στέλνω μήνυμα στη μαμά μου (σε εκείνη λέω πρώτα όλα τα πειράματα που θέλω να κάνω για να μου πει αν θα βγουν). Και μου λέει ῞καλό ακούγεται῞. Αφού, λοιπόν, είχα πάρει το οκ από την ῞χημικό῞ της ομάδας μπήκα κουζίνα για να φτιάξω αυτό το πιάτο που στη συνέχεια ονομάστηκε ῞αλμυρή γλυκοπατατόπιτα῞!

Screen Shot 2022-02-13 at 20.35.33

Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη μυρωδιά μόλις βγαίνει από τον φούρνο! Θα την καταλάβετε μόλις το φτιάξετε!

Screen Shot 2022-02-13 at 20.34.55

Φύγαμε για τη συνταγή!

Υλικά:

2 μεσαίες γλυκοπατάτες

4 αβγά

¾ φλιτζ. αλεύρι βρώμης

½ φλιτ. Γάλα αμυγδάλου (ή άλλο γάλα της επιλογής σας)

100 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί (ή φυτικό τυρί της επιλογής σας)

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

θυμάρι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στη μέση κάθετα, λαδώνουμε το εσωτερικό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, με τη φλούδα προς τα πάνω.

Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μεσαίο ταψί απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο. Με τα χέρια μας τρίβουμε τις γλυκοπατάτες σε κομμάτια (αφού έχουμε βγάλει τη φλούδα) και τις απλώνουμε στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε θυμάρι στις γλυκοπατάτες.

Από πάνω τρίβουμε το τυρί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα αμυγδάλου και προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης.

Αλατοπίπερώνουμε και ρίχνουμε τον χυλό ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά, στις αντιστάσεις.

4 comments

Reply

Τι ενδιαφέρουσα ιδέα! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα! Θα προτιμούσα βέβαια να βράσω τις γλυκοπατάτες αντί να τις ψήσω! Θα αλλάξει κάτι δραματικά στη συνταγή; σας ευχαριστώ πολύ!

Reply

Όχι δεν θα αλλάξει κάτι!

Reply

Σε τι θερμοκρασια ψήνουμε το φαγητό;

Reply

Στους 200 βαθμούς.

Leave a Reply to Katerina Nanopoulou Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *