Χωρίς ζάχαρη!

Ένα διαφορετικό σνακ ή πρωινό!

Με το καλοκαίρι να βρίσκετε στο απώγειό του, ψάχνω συνταγές που μπορούν να αξιοποιήσουν φρούτα και λαχανικά της εποχής. Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια είναι τα απολύτως αγαπημένα μου, οπότε δεν θα μπορούσα να μην δοκιμάσω να τα κάνω κέικ!

Κι επειδή ψάχνω συνταγές που μπορεί να φάει και το λουκουμάκι, αυτό το κέικ δεν έχει ζάχαρη, αλλά αν θέλετε να το κάνετε πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν είστε από εκείνους που απολαμβάνουν τα άγλυκα γλυκά, μπορείτε να βάλετε στη συνταγή 1/3 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας.

 Screen Shot 2022-07-13 at 22.27.01

Υλικά:

2 αβγά

2 ώριμες μπανάνες λιωμένες

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 + 1/4 φλιτζ. αλεύρι βρώμης (150 γρ.)

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου (90 γρ.)

1 κουτ. γλυκού σόδα

1 κουτ. γλυκού baking powder

κανέλα

1 ροδάκινο μεγάλο κομμένο σε καρέ

Screen Shot 2022-07-13 at 22.25.52

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για ψωμάκι (25 εκ.).

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και το λάδι. Ενσωματώνουμε τις λιωμένες μπανάνες και την κανέλα.

Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και τέλος τα κομματάκια ροδάκινο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα.

Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *