Φουλ στο λαχανικό!

Συνταγές για κιμά υπάρχουν πολλές και είμαι σίγουρη ότι ο καθένας έχει και τη δική του αγαπημένη, αλλά σκέφτηκα να μοιραστώ και τη δική μου εκδοχή.

Καμιά φορά τα κλασικά φαγητά, νιώθω ότι δεν έχει νόημα να τα μοιραστώ γιατί όλοι θα ξέρετε να τα φτιάχνετε αλλά συχνά ξεχνάω (και κακώς) ότι πολλοί ξεκινούν τώρα να μαγειρεύουν και χρειάζονται εύκολες και νόστιμες συνταγές.

Ή συνταγές για παιδάκια.

Και μπορώ να πω ότι τα μακαρόνια με κιμά τα τσακίζει το λουκούμι!

Screen Shot 2022-07-03 at 21.11.35

Ναι, η συνταγή μου έχει μέσα διάφορα λαχανικά, όχι για να τα κρύψω και να τα φάει το λουκουμάκι, αλλά επειδή με αυτόν τον τρόπο νοστιμίζει πολύ ο κιμάς και είναι μία ιδανική ευκαιρία για να ξεφορτωθείτε λαχανικά που έχετε στο ψυγείο.

Οπότε, αν και δεν το γράφει η συνταγή, αν έχετε πιπεριά ή κάτι άλλο στο ψυγείο σας, βάλτε κι από αυτό στο μείγμα σας.

Tip: Αλέστε παραπάνω λαχανικά και κρατήστε μείγμα για να το βάλετε στα μπιφτέκια σας ή να το κρατήσετε στην κατάψυξη.

Όσο για το τι μακαρόνια θα επιλέξετε, προσωπικά προτιμώ τα ζέας, αλλά η επιλογή είναι δική σας! Με τόσο νόστιμο κιμά, το μακαρόνι είναι απλώς το όχημα για να φτάσει ο κιμάς στο στόμα σας!

Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Screen Shot 2022-07-03 at 21.11.00

Υλικά:

¾ κιλού κιμάς μοσχαρίσιος

μισή ντομάτα

Μισο κολοκυθι

1 καρότο

Μισο κρεμμύδι

1 κουτ γλυκού πελτέ

κύμινο

κουρκουμάς

πάπρικα γλυκιά

αλατοπίπερο

ελαιόλαδο

Υλικά:

Βάζουμε τα λαχανικά στο μούλτι και τα αλέθουμε.

Βάζουμε μία σωτέζα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μαζί με τα μπαχαρικά μας για να βγάλουν τα αρώματα.

Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, που τον έχουμε βγάλει ώρα από το ψυγείο ώστε να μην είναι πολύ κρύος.

Σωτάρουμε καλά τον κιμά και μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε το μείγμα με τα λαχανικά μας, τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε ίσα ίσα με λίγο βραστό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά, βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για μισή ώρα με 45 λεπτά.

Αν έχει βγάλει πολλά υγρά στο τέλος, αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά.

Βράζουμε μακαρόνια και σερβίρουμε.

*Ο κιμάς διατηρείται ωραιότατα και στην κατάψυξη σε τάπερ για 3 μήνες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *