Αναρωτιέστε τι θα τρώτε στις διακοπές σας; Πολύ απλό! Ό,τι τρώτε και όλες τις υπόλοιπες μέρες.

Το καλοκαίρι είναι αντικειμενικά η περίοδος όπου θέλουμε να χαλαρώσουμε και να περάσουμε καλά. Από τη μία, λοιπόν, επειδή αρκετές σκοτούρες έχουμε στην ζωή μας, το καλοκαίρι είναι η τέλεια ευκαιρία για να ηρεμήσουμε. Από την άλλη, η διατροφή μας, δεν είναι δίαιτα, αλλά τρόπος ζωής, οπότε ούτε το καλοκαίρι, ούτε καμία άλλη περίσταση δεν πρέπει να μπαίνουν ανάμεσα.

Αυτό που έχω πει και θα το ξαναπώ, είναι ότι η διατροφή μας δεν είναι μία παρένθεση στην καθημερινότητά μας, αλλά μία συνεχής διαδικασία και οι παρασπονδίες, οι οποίες καλώς υπάρχουν, γίνονται για να μην πιεζόμαστε και να μην νιώθουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας υπαγορεύει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε.

Προσωπικά, το καλοκαίρι για εμένα δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπη χρονιά, από άποψη διατροφής. Όπως και όλη την υπόλοιπη χρονιά, όταν νιώθω ότι θέλω να φάω κάτι γλυκό ή να κάνω μία παρασπονδία το κάνω χωρίς να το πολυσκεφτώ και επιστρέφω στην καθημερινότητά μου. Ούτε τύψεις, ούτε ενοχές, ούτε τίποτα.

Όσο για το πρακτικό της υπόθεσης, όταν οργανώνω τα πράγματα που θα πάρω μαζί μου στις καλοκαιρινές διακοπές, φροντίζω να αγοράσω σακουλάκια με ξηρούς καρπούς και παστέλια, σνακ, δηλαδή, που θα χρειαστώ στην παραλία ή άθολη τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρωί, προτιμώ να τρώω αβγά βραστά ή τηγανίτα ή καμία φρουτοσαλάτα με μέλι. Στην παραλία, με τους ξηρούς καρπούς και τα παστέλια, είμαι μια χαρά, αλλά αν πεινάω σίγουρα θα φάω μία χωριάτικη (χωρίς φέτα), μία φρουτοσαλάτα ή λίγο καρπούζι.

Το βράδυ στην ταβέρνα οι επιλογές είναι πολλές. Σαλάτες, χόρτα, βραστά λαχανικά και κρέας ή ψάρι είναι μερικές από τις επιλογές που υπάρχουν.

Αυτό που δεν παραλείπω, όμως, ποτέ είναι να δοκιμάσω τις τοπικές λιχουδιές και συνταγές κάθε τόπου που επισκέπτομαι!

 

Καλό καλοκαίρι και καλή μας όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *