Πραγματικά από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις!

Ίσως να είναι πλεονασμός να χαρακτηρίζουμε «γλυκιά» μία πίτα με γλυκοπατάτα, αλλά η συγκεκριμένη πίτα είναι η επιτομή του γλυκού! Μπορεί να έχει πολλά υλικά και λίγο παραπάνω χρόνο προετοιμασίας, αλλά  δεν έχει καθόλου κόπο!

Ίσως το πιο χρονοβόρο κομμάτι της προετοιμασίας είναι ο πουρές γλυκοπατάτας*, για το οποίο παίρνουμε μία μεγάλη γλυκοπατάτα, την ξεφλουδίζουμε, την κόβουμε κομμάτια και την βράζουμε για περίπου 30’, μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε τη γλυκοπατάτα και την αλέθουμε στο μούλτι.

Αν έχετε μικρά παιδιά, αυτό ο πουρές γλυκοπατάτας είναι ό,τι καλύτερο για το μικρό σας!

Αν δεν έχετε, τότε αυτός ο πουρές (μαζί με αλατοπίπερο και φρέσκο κρεμμυδάκι) μπορεί να γίνει τέλειο συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο σας.

Ας δούμε, όμως, τη συνταγή για την πίτα με γλυκοπατάτα!

VKtTgnEQQSOSOyWyaX2dzQ

Υλικά:

*2 φλιτζ. γλυκοπατάτα βρασμένη και αλεσμένη (περίπου μια μεγάλη γλυκοπατάτα)

1,5 φλιτζ. γάλα καρύδας (πλήρες)

4 αβγά

90 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο (περίπου 1/3 του φλιτζ.)

2/3 φλιτζ. μέλι

2 κουτ. της σούπας αλεύρι καρύδας

2/3 φλιτζ. αλεύρι (άμυλο) ταπιόκας

2 κουτ. γλυκού κανέλα

2 κουτ. γλυκού bakingpowder

2/3 φλιτζ. τριμμένη καρύδα

Καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό τσέρκι ή ένα στρογγυλό ταψί (περίπου 22 εκ.).

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε το μέλι και το λάδι καρύδας.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι καρύδας, αλεύρι ταπιόκας, κανέλα  baking powder).

Σιγά σιγά, αρχίζουμε να ρίχνουμε το μείγμα με τα στέρεα υλικά στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη γλυκοπατάτα και την τριμμένη καρύδα.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί με τη λαδόκολλα που έχουμε ετοιμάσει.

Το μείγμα μας θα είναι πολύ υγρό, μην το φοβηθείτε!

Αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά καρύδια από πάνω. Θα δώσουν μία τραγανή υφή στην πίτα μας!

Ψήνουμε για 50 λεπτά και στη συνέχεια, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Τσεκάρουμε με μία οδοντογλυφίδα το κέντρο για να δούμε αν έχει ψηθεί και το βγάζουμε από τον φούρνο!

Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο για πέντε μέρες.

meeYDXgiS7WACJ0R9QFGsw

One comment

Reply

Στο βιβλιο της paleoδιαιτας ,γλυκοπατατα και ρυζι ειναι στα απαγορευμενα η καταλαβα λαθος.

Leave a Reply to PANDORA SETAKI Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *