Θα γίνει η νέα αγαπημένη σου συνταγή!

Το καρότο είναι ένα από αυτά τα «μαγικά» υλικά. Είναι φοβερά θρεπτικό, σε χορταίνει και έχει πολλές και διαφορετικές χρήσεις στην κουζίνα!

Και ξέρετε πόσο, μα πόσο, αγαπώ αυτά τα υλικά!

Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη συνταγή, μία από τις πλέον αγαπημένες μου είναι ότι έχει ελάχιστα υλικά και ότι τα λαχανικά είναι πρώτα ψημένα στον φούρνο, κάτι που δίνει εντελώς άλλη γεύση σε σχέση με τις βραστές σούπες.

Μπόνους: Αν έχεις παιδιά, θα τα κάνεις να φάνε με όρεξη καροτάκια!

Λίγα λόγια για τα υλικά. Όπως θα δείτε, στα υλικά έχω 2 φλιτζ. βραστό νερό. Εννοείται μπορείτε να βάλετε ζωμό αν έχετε, αλλά θα συμβούλευα να βάζετε σπιτικό ζωμό.

Αλλιώς, τα καρότα και το κρεμμύδι έχουν τόση γεύση που ο αγορασμένος (και χημικός) ζωμός δεν θα προσφέρει τίποτα στη σούπα σας!

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω νερό, ανάλογα με τα γούστα σας.

Προσωπικά μου αρέσει οι βελουτέ σούπες να είναι σχετικά πηχτές, αλλά επειδή όλα αυτά είναι θέμα γούστου ρυθμίστε μόνοι σας την πυκνότητα!

Τις ντομάτες δεν χρειάζεται να τις ξεφλουδίσετε. Μόλις βγουν από τον φούρνο, η φλούδα αφαιρείται πανεύκολα!

Screen Shot 2019-11-04 at 20.56.55

Η συνταγή είναι για 4-5 μερίδες!

Υλικά:

10-12 καρότα καθαρισμένα και κομμένα στα 3

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στη μέση

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη στη μέση

400ml κρέμα καρύδας

Ελαιόλαδο

2 φλιτζ. βραστό νερό (ή ζωμό)

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα

1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά)

Screen Shot 2019-11-04 at 20.56.42

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στις αντιστάσεις).

Σε μία λαμαρίνα βάζουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τα καρότα, τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα τα λαχανικά ώστε να πάει παντού.

Ψήνουμε για 30’, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Μπορεί να χρειαστεί να τα γυρίσουμε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα ψημένα μας λαχανικά, μαζί με 2 φλιτζ. βραστό νερό και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει το μείγμα βελουτέ.

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σούπα. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας. Ανακατεύουμε ελαφρά και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα αν θέλουμε!

Η σούπα είναι έτοιμη.

 

One comment

Reply

μπορουμε να μη βαλουμε την κρεμα καρυδας? ^_^

Leave a Reply to Ζωή Κυριάκου Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *