Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γεύμα!

Πριν λίγο καιρό, ένα Σάββατο, προσπαθούσα να κατεβάσω καμιά ιδέα για εύκολο μεσημεριανό. Τα Σάββατα, είναι η μέρα που κάνουμε τα ψώνια της εβδομάδας, τις δουλειές στο σπίτι και γενικά είμαστε στο τρέξιμο, οπότε προσπαθούμε να τρώμε κάτι πιο πρόχειρο, αφού σπάνια έχει μείνει φαγητό από την εβδομάδα που πέρασε!

Είχα στο ντουλάπι ένα κουτί με χυλοπιτάκι, λίγο κοτόπουλο και κάπως έτσι γεννήθηκε αυτή η συνταγή! Προφανώς, είναι μία συνταγή που την έχετε ξαναδεί. Δεν ανακάλυψα τον τρόχο! Αλλά επειδή μου έκανε εντύπωση, πόσοι από εσάς μου στείλατε για να μου τη ζητήσετε, αποφάσισα να την μετρήσω και να την γράψω στο μπλογκ!

Επίσης, είναι μία συνταγή που λατρεύει το λουκουμάκι, οπότε πλέον είναι κλασική επιλογή στο σπιτικό μας! Και φτιάχνεται πραγματικά πανεύκολα και λερώνοντας μόνο ένα σκεύος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν δεν έχεις άπειρο χρόνο στη διάθεσή σου, αλλά θες να φας κάτι σπιτικό και νόστιμα!

Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Υλικά για 4 μερίδες:

500- 600 γρ. μπούτι κοτόπουλο φιλέτο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

300 γρ. χυλοπιτάκι

1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

150 γρ. σάλτσα ντομάτας

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

πάπρικα

κύμινο

λίγος κουρκουμάς

αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία σωτέζα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το λάδι, την πάπρικα, τον κουρκουμά και το κύμινο, μέχρι να κάψουν.

Μόλις κάψουν, τοποθετούμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο ώστε να το σωταριστούν.

Τα γυρίζουμε και από την ανάποδη πλευρά. 

Μόλις “θωρακιστεί” το κοτόπουλο, ρίχνουμε το πελτέ να κάψει και στη συνέχεια τη σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι και και το καρότο και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με νερό, μέχρι να σκεπαστεί καλά το κοτόπουλο και αλατίζουμε. Χρειαζόμαστε αρκετό νερό γιατί μέσα εκεί θα βάλουμε στη συνέχεια και το χυλοπιτάκι μας. 

Κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το χυλοπιτάκι μας. Θέλουμε να έχει αρκετό υγρό ώστε να καλύπτεται το χυλοπιτάκι μας. Αν το έχει “πιει”, προσθέτουμε λίγο επιπλέον βραστό νερό. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μεσαία φωτιά το χυλοπιτάκι, όσο γράφει η συσκευασία που έχουμε επιλέξει. 

Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *