Η εποχή της κολοκύθας είναι εδώ και εμείς τα βλέπουμε όλα πορτοκαλί!

Όταν έφτιαχνα αυτή τη συνταγή, κατάλαβα από την αρχή ότι θα είναι επιτυχία από τη μυρωδιά που γέμισε το σπίτι. Αν και ο καιρός δεν λέει να μας κάνει ακόμα τη χάρη για χουχούλιασμα, η μυρωδιά από την κανέλα και τη γλυκιά κολοκύθας μας γέμισαν με φθινοπωρινές νότες και χαρά για τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν (και είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου).

Τα μπισκότα έχουν μέλι, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς το πόσο γλυκά τα θέλετε, οπότε να βάλετε λίγο λιγότερο ή περισσότερο. Τα μπισκότα αυτά είναι μαλακά και θα χρειαστείτε κουτάλι για να βάλετε το μείγμα στο ταψί σας.

Συντηρούνται και στην κατάψυξη (αφού τα ψήσετε) έως και 3 μήνες, καλά κλεισμένα, ώστε να έχετε ένα γρήγορο σνακ ή πρωινό όποτε υπάρχει ανάγκη!

Για να φτιάξετε τον πουρέ κολοκύθας μπορείτε είτε να την βράσετε, είτε να την ψήσετε στον φούρνο και μετά να την αλέσετε ώστε να γίνει πουρές. Επειδή είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί η ποσότητα ωμής κολοκύθας που χρειάζεται για ένα ή μισό φλιτζάνι πουρέ, προτείνω να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα και να αποθηκεύσετε τον πουρέ στην κατάψυξη ώστε να έχετε πάντα!

Πάμε για τη συνταγή!

Υλικά:

1 αβγό

1 κουτ. σούπας μέλι

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

½ φλιτζ. αλεύρι βρώμης

1 κουτ. σούπας κανέλα

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. πουρές κολοκύθας

1 κουτ. γλυκού baking powder

Εκτέλεση:

Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αβγό με το ελαιόλαδο και το μέλι. Ενσωματώνουμε και τον πουρέ κολοκύθας.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα άλευρα, την κανέλα και το baking και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Με ένα κουτάλι, βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί (θα έχουμε περίπου 12) και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 13 με 15 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *