Αυτά τα φαγητά που χρειάζεσαι μόνο ένα σκεύος είναι τα αγαπημένα μου!

Και το Μεξικάνικο κοτόπουλο είναι μία τέτοια περίπτωση. Όχι μόνο γίνεται μέσα σε ένα σκεύος, αλλά αποτελεί και ολοκληρωμένο γεύμα από μόνο του. Αν θέλετε, φυσικά, να κάνετε και ένα ρυζάκι δίπλα κανένα πρόβλημα, αλλά τα φασόλια μπορεί να είναι το συνοδευτικό που χρειάζεστε!

Επιπλέον, είναι μία συνταγή που μπορείτε να κάνετε και να την καταναλώσετε την επόμενη μέρα, μέσα σε τορτίγια ή μαζί με μία σαλάτα! Γενικά, δίνει πολλές γευστικές επιλογές!

Στη συνταγή έβαλα το κοτόπουλο στήθος σε μεγάλα κομμάτια, αν το βάλετε σε μπουκίτσες θα πρέπει να διαμορφώσετε και τον χρόνο ψησίματος, μιας και θα χρειάζεται λιγότερο!

Υλικά:

800γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο

1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες

1 πιπεριά κομμένη σε μπαστούνια

400γρ. βρασμένα κόκκινα φασόλια

200γρ. βρασμένο καλαμπόκι

1 κουτ. σούπας πελτές

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ κουτ. γλυκού κύμινο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, θωρακίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές και το αφαιρούμε από τη σοτέζα μας.

Έτσι όπως είναι η δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μία ακόμα κουταλιά ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα την πάπρικα, το κύμινο, το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε τον πελτέ μας να κάψει και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο που έχουμε αφήσει στην άκρη και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε περίπου 300ml βραστό νερό (δεν θέλουμε να σκεπάσει το κοτόπουλο), βάζουμε τη φωτιά σε μεσαία και μαγειρεύουμε με το καπάκι για 20 λεπτά.

Στα 20 λεπτά, αφαιρούμε το καπάκι, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και το καλαμπόκι, δυναμώνουμε τη φωτιά για να πιει τα υγρά του το φαγητό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 7 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε είτε σκέτο, είτε με ρύζι, είτε με τριμμένο τυράκι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *