Το τελευταίο οικογενειακό μας κόλλημα είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο.

Δεν γινόταν να μην τα πω ῾μπαλάκια῾, μιας και ο λουκούμης φωνάζει συνέχεια ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ. Το τι κόλλημα έχει φάει αυτό το παιδί με τα energy balls δεν περιγράφεται. Αφού τερματίσαμε εκείνα με το κακάο και το αμύγδαλο, έφτασε η στιγμή να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό: μπαλάκια ενέργειας με καρότο και βρώμη.

Αυτό που απολαμβάνω ιδιαίτερα με αυτές τις συνταγές είναι η ευκολία να τις φτιάχνω μαζί με τον μικρό. Είναι τέλειο που ανεβαίνει στον πύργο του και τον έχω αρχίσει να μαθαίνει να βγάζει το κουκούτσι από τους χουρμάδες (τρελαίνεται να τους τρώει και να λέει ότι τρώει τα υλικά της μαμάς), αλλά και να τον βάζω να πατάει το κουμπί στο μούλτι για να φτιάξει τα μπαλάκια. Μετά, έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε μαζί το φτιάξιμο των μπαλακίων, αν και ακόμα τον δυσκολεύει, αλλά μέσα σε 5 με 7 λεπτά έχουμε φτιάξει μαζί κάτι νόστιμο, πανεύκολο και θρεπτικό.

Στο δικό μας σπίτι δεν κρατάνε πολύ γιατί τα τρώει τρία τρία, αλλά να ξέρετε ότι είναι τρομερό energy booster για μικρούς και μεγάλους, με ή χωρίς παιδιά.

Υλικά:

7 βασιλικοί χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι*

4 κουτ. σούπας βρώμη

1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο

1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο

1 κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά μέσα μέσα σε ένα μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν πάστα.

Κάνουμε μπαλάκια το μείγμα (θα βγουν περίπου 8) και απολαμβάνουμε.

Μένουν στο φυγείο σε τάπερ έως και 5 μέρες!

*Αν έχουν ξεραθεί τους βάζουμε για 5 με 7 λεπτά μέσα σε βραστό νερό να μαλακώσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *