Όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη σοκολάτα στη ζωή μας!

Γι αυτό ακριβώς το λόγο δημιουργήθηκαν και τα συγκεκριμένα μπισκότα! Να καλύψουν την ανάγκη μας για σοκολάτα. Συνδυάζονται με καρύδι, το οποία, αν και προαιρετικό, δίνει ένα τραγανό στοιχείο στα μπισκότα. 

Για το καλοκαίρι, αυτά τα μπισκότα θα είναι ένα τέλειο σνακ για παραλία ή για το πρωινό σας, ενώ τον χειμώνα θα είναι ένα μοναδικό comfort μπισκότο για τον ζεστό καφέ ή το τσάι σας.

Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Υλικά:

1/2 φλιτζ. αλεύρι βρώμης

1/2 φλιτζ. κακάο

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας

1 αβγό

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

1 κουτ. γλυκού baking powder

1/2 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 85% κακάο

λίγο καρύδι τριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στις αντιστάσεις) και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό και τη ζάχαρη καρύδας και τα χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο και το αλεύρι βρώμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας και το τριμμένο καρύδι.

Με το χέρι ή με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μπαλάκια με το μείγμα μας και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.

Φροντίζουμε να απέχουν μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο.

Θα έχουμε περίπου 12 μπισκότα ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα τα κάνουμε.

Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος που τα κάναμε). -Τα δικά μου χρειάστηκαν 9 λεπτά-

Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *