Ένα διαφορετικό (σοκολατένιο) ψωμί!

Ας ξεκινήσω μιλώντας για το όνομα της συνταγής. Η λέξη ψωμί δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία, αφού πρόκειται για μία συνταγή, την οποία σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζες ως γλυκιά. 

Αν είσαι σαν την μητέρα μου, που λιγώνεται αφάνταστα με τα γλυκά ζαχαροπλαστείου, θα ικανοποιηθείς απόλυτα με τα επίπεδα γλυκύτητας αυτού του σοκολατένιου ψωμιού, όπως εκείνη που ενθουσιάστηκε. Αν είσαι, όμως, σαν τον μέσο φυσιολογικό άνθρωπο, θα το βρεις άγλυκο σαν ψωμί. Και αυτό είναι!

Τώρα, αν θες να δώσεις μια γλύκα παραπάνω, εννοείται μπορείς να βάλεις περισσότερο μέλι και απευθείας θα έχεις ένα σοκολατένιο κέικ. Ή μπορείς να βάλεις κομματάκια από σοκολάτα γάλακτος μέσα για περισσότερη γλύκα. Επειδή, εμένα μου αρέσουν όμως οι συνδυασμοί και το ψωμί αυτό με φράουλα και φουντουκοβούτυρο είναι ο αγαπημένος μου συνδυασμός, το προτιμώ τόσο- όσο γλυκό!

Πάμε για συνταγή!

Υλικά:

1,5 φλιτζ. αλεύρι βρώμης

¾ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

½ φλιτζ. κακάο ωμό

½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας μαύρη

2 αβγά

1 φλιτζ. φυτικό γάλα της επιλογής σας (εγώ έβαλα γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη)

¼ φλιτζ. λιναρόσπορος κοπανισμένος (μπορείτε να τον τρίψετε αν έχετε ολόκληρο)

2 κουτ. σούπας μέλι (μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω αν το θέλετε πιο γλυκό)

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουτ. γλυκού baking powder

Εκτέλεση:

Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα μακρόστενη (25 εκ.) και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μέλι.

Ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο και τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη μαγειρική σόδα, το baking, το αλάτι και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.

Τέλος, ενσωματώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

Πριν βάλουμε το μείγμα μας στη φόρμα, το αφήνουμε να σταθεί για 5-7 λεπτά για να απορροφηθούν τα υγρά από το μείγμα και να σφίξει το μείγμα.

Το βάζουμε στην φόρμα ψήνουμε για 37-40 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το σοκολατένιο μας ψωμί από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *