Καμιά φορά δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Έχετε ζήσει κι εσείς εκείνες τις στιγμές που δεν έχετε καθόλου διάθεση να καθαρίσετε λαχανικά, να τα κόψετε ή να κάνετε πολύπλοκες παρασκευές για να μαγειρέψετε, αλλά θέλετε να φάτε κάτι καλό και θρεπτικό;

Εμένα, ειδικά από όταν έγινα μαμά, που ο χρόνος είναι πολύτιμος, μου συμβαίνει συχνά. Και θα πω ότι αυτό είναι απολύτως οκ! Ήρθε η στιγμή να απενοχοποιήσουμε όλο αυτό που μας θέλει τις γυναίκες να είμαστε τρομερές “νοικοκυρές” και να τρώμε τις ώρες μας στην κουζίνα, κάνοντας μπελαλίδικα φαγητά. Και σίγουρα αυτό δεν μας κάνει καλύτερες μητέρες.

Και αφού τα είπα και τα έβγαλα από μέσα μου, ήθελα να μοιραστώ συνταγή για ένα από τα αγαπημένα μου comfort food, που είναι ο σολομός με λαχανικά. Ναι, αυτό ακριβώς που ακούσατε. Λατρεύω τον σολομό και είναι από τα φαγητά που συνδυάζεται άψογα με λαχανικά. Επίσης, είναι ένα ψάρι που δεν θέλει πολλά πολλά. Οριακά δεν θέλει ούτε λάδι, μιας και είναι αρκετά λιπαρό. Οπότε, δεν μ᾽αρέσει να τον συνδυάζω με περίεργες σάλτσες και γεύσεις. Η απλότητα στα καλύτερά της!

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τη χαρά μου όταν ανακάλυψα τα λαχανικά για μαγείρεμα στον ατμό του Φρεσκούλη, που πηγαίνουν τόσο με τον αγαπημένο σολομό. 

Γι᾽αυτό και θα μοιραστώ μαζί σας, δύο τρόπους που μπορείτε να απολαύσετε τον σολομό με τα λαχανικά σας, χωρίς να λερώσετε τίποτε άλλο από ένα ταψί!

Υλικά:

1 πακέτο λαχανικά για μαγείρεμα στον ατμό του Φρεσκούλης

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 φιλέτα σολομού (περίπου 500 γρ. συνολικά)

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά, μπορείτε ακολουθώντας τις οδηγίες να βάλετε τα λαχανικά στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε κατσαρόλα και να τα κάνετε στον ατμό.

Ταυτόχρονα, ψήνουμε τον σολομό σε μία λαδόκολλα, βάζοντας λίγο λαδάκι, για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Εναλλακτικά:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τα λαχανικά ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ και τα κόβουμε ώστε να μαγειρευτούν όλα στον ίδιο χρόνο. Συγκεκριμένα, κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κολοκύθι. Τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, ώστε να πάει παντού.

Δίπλα, τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Θα έχουμε πεντανόστιμο σολομό και τέλεια, μελωμένα λαχανικά στον φούρνο. 

Βάζουμε λεμονάκι και απολαμβάνουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *