Χωρίς αλεύρι!

Όταν ρώτησα τον Φώτη, πώς θα χαρακτήριζε τα συγκεκριμένα brownies μου απάντησε “αυτά που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως”. Σκεφτείτε ότι ο τίτλος “ζουμερά και σοκολατένια” κατά την άποψή του δεν δείχνουν αρκετά το πόσο ωραία είναι! Μάλλον, αυτός είναι και ο λόγος που έχει φάει πολλά ταψιά μέχρι τώρα.

Screen Shot 2021-11-03 at 22.41.09

Σχετικά με τα brownies!

Θυμάστε τα brownies χωρίς αλεύρι που είχα φτιάξει στο τέλος του καλοκαιριού;

Από αυτά εμπνεύστηκα και σκέφτηκα να τα εμπλουτίσω με κολοκύθα που θα τονίσει τη γλυκύτητά τους. Έκανα κάποιες μετατροπές, άλλαξα λίγο τις αναλογίες και σας παρουσιάζω τα σούπερ ζουμερά και σοκολατένια brownies χωρίς αλεύρι.

Κι επειδή μου το ζητάτε, έχω μετρήσει τα υλικά και σε γραμμάρια, παρόλο που το 95% των συνταγών μου δεν χρειάζεται καμία μέτρηση ακριβείας για να γίνει και αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιώ τα φλιτζάνια ως μονάδα μέτρησης!

Screen Shot 2021-11-03 at 22.41.51

Υλικά:

½ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας (75 γρ.)

½ φλιτζ. ωμό κακάο (50 γρ.)

¾ φλιτζ. κολοκύθα βρασμένη και πολτοποιημένη (170 γρ.)

¾ φλιτζ. ταχίνι (200 γρ.)

2 αβγά

1 κουτ. γλυκού baking powder

 

Εκτέλεση:

Σε ένα τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μία λαδόκολλά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά και τη ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το baking και το κακάο και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το ταχίνι και την κολοκύθα.

Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι μας. Το απλώνουμε (μπορεί να έχει αρχίσει να γίνεται πιο πηχτό).

Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά.*

*Το ψήσιμο μπορείτε να το διαμορφώσετε ανάλογα με το πόσο ζουμερά ή ψημένα θέλετε τα brownies σας.

2 comments

Reply

Τη ζαχαρη καρυδας με τι θα μπρουσα να την αντικαταστησω; Χουρμαδες παστα ή σιροπι σφενδαμου θα ηταν μια εναλλακτικη; Εαν ναι στις ιδιες αναλογιες πιστευετε; Ευχαριστω πολυ!

Leave a Reply to Σωτηρια Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *