Τα μάφιν είναι τα γλυκά που φτιάχνω όταν σκέφτομαι ότι θέλω να φάω κάτι γλυκό, αλλά δεν θέλω να καταλήξω να φάω όλο το ταψί, και έχω λίγο χρόνο στην διάθεσή μου. Συχνά, τα κάνω το απόγευμα μετά την δουλειά για να έχω τις επόμενες μέρες ένα γλυκό πρωινό ή ένα απογευματινό σνακ. Τα συγκεκριμένα είναι ιδανικά για όσους αγαπούν την σοκολάτα, αλλά προτιμούν τα γλυκά που δεν είναι λιγωτικά. Και αφήνουν πίσω τους μόνο ένα λερωμένο μπολ και κουτάλι.

Υλικά:

½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας

¼ φλιτζ, άμυλο ταπιόκα

1 κουτ. γλυκού μαγερική σόδα

¼ φλιτζ. κακάο

4 αβγά

½ φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

½ φλιτζ. μέλι

1-2 κουτ. σούπας γάλα καρύδας

2 κουτ. σούπας βανίλια

½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας (70% κακάο και πάνω)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα ταψάκι για μάφιν στρώνουμε 12 χάρτινα φορμάκια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά μαζί με το μέλι και σιγά σιγά ρίχνουμε το λάδι καρύδας. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, αρχίζουμε να ενσωματώνουμε τα στέρεα υλικά (αλεύρι καρύδας, ταπιόκα, κακάο, σόδα, βανίλια).

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και στο τέλος τα κομματάκια σοκολάτας.

Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε το μείγμα ισόποσα στα φορμάκια και ψήνουμε για 14-17 λεπτά.

One comment

Reply

Eκανα την συνταγή αλλά η ζύμη μου βγήκε λίγο συμπαγής, παχύρρευστη.Ειναι πεντανόστιμα αλλά λίγο στεγνά ?,τι έκανα λάθος; Έπρεπε να ζεστάνω το λάδι καρύδας;Το μείγμα μου είχε ανάγκη από περισσότερα υγρά.Ευχαριστω?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *